Известни са първите резултати от специализираната полицейска акция.Задържаните за 24 часа

...
Известни са първите резултати от специализираната полицейска акция.Задържаните за 24 часа
Коментари Харесай

580 души са задържани при акцията на МВР и прокуратурата срещу наркотиците

Известни са първите резултати от профилираната полицейска акция.

Задържаните за 24 часа в резултат на взаимната акция на Министерство на вътрешните работи и прокуратурата против разпространяването на опиати до този миг са 580 души. Това заяви основният секретар Петър Тодоров. Акцията стартира на 7 декември, като до момента са формирани 470 досъдебни и бързи производства. Около учебни заведения пък са осъществени над 3000 инспекции.

Тодоров показа данните по време на взаимен брифинг с прокуратурата, на който участваха вътрешният министър Иван Демерджиев и заместител основният прокурор Борислав Сарафов.

На няколко пъти двете страни показаха задоволство от взаимната си работа. Сарафов акцентира, че безвремието е завършило, в предишното е имало вакуум, само че в този момент се приготвят и още взаимни акции. Настоящата стартира след интервал на напрежение сред двете институции, като най-изявено бе то при ръководството на вътрешното министерство от Бойко Рашков.

Вътрешният министър Иван Демерджиев сподели, че битката против разпространяването на опиати ще продължи и отвън територията на България. Той бе част от делегацията на президента Румен Радев, която посети Турция преди седмица.

" Турският вътрешен министър получи инструкции от президента Ердоган да ни спомага в битката с наркотрафика и каналджийството. Най-съществените детайли от незаконните структури се намират на територията на Турция ", сподели Демерджиев. В идната неделя той още веднъж ще посети страната.

Като образец от акцията против опиатите от Министерство на вътрешните работи и прокуратурата взеха решение да посочат разрушена група във великотърновското село Джулюница.

Там 16-годишен възпитаник в 10 клас е разпространявал опиати, а последователно по веригата се е стигнало до доста високо равнище, съобщи Демерджиев, написа

Само по този случай са арестувани 6 индивида и над 200 кг канабис, който е бил предлаган в учебни заведения в общините Лясковец, Горна Оряховица и други. Това съгласно изчисленията на управляващите са над 200 хиляди дози марихуана.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР